Hatay Kültürü Konya'da Yaşatılacak

Konya'da yaşayan Hataylılar, bölge kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla dernek kurdu. Başkan Yardımcılarından Ahmet Coşkun'un fikriyle uygulamaya dönüştürülen dernek programı, beş aylık bir çalışmanın ardından yaklaşık 200 üyesiyle açılışını gerçekleşt

Türk Dünyasından Haberler 19.12.2013 07:48:04 0
Hatay Kültürü Konya

Konya’da yaşayan Hataylılar, bölge kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla dernek kurdu. Başkan Yardımcılarından Ahmet Coşkun’un fikriyle uygulamaya dönüştürülen dernek programı, beş aylık bir çalışmanın ardından yaklaşık 200 üyesiyle açılışını gerçekleştirdi.

 Kurucu yönetimin birçok hazırlığı tamamlayarak yeni yönetime teslim ettiği Hataylılar Derneği’nin Başkanlığına, Beyhekim Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hiz. Mdr.  Yrd. Abdurrahman Sarcan seçildi.

Hataylılar Derneği’nin kuruluş süreci ve gelişimi hakkında bilgi veren Başkan Abdurrahman Sarcan, yeni yönetim olarak görevi devraldıklarını ve 2014 yılı planlamasını yaptıklarını belirterek “Kurucu Başkanımız Sayın Hüseyin Albayrak ve ekibi, yasal olarak kuruluş aşamasından, gerekli izinlerin alınmasına, binanın kiralanmasından iç tefrişatının tamamlatılmasına kadar meşakkatli birçok işi hemşerilerimiz desteğini de alarak gerçekleştirmişlerdir. Onlara yaptıkları her şey için müteşekkirim” dedi.

 Şehirlerarası iş birliğinin sağlanması ve bölgesel etkileşimin arttırılmasında en önemli köprünün dernekleşme çalışmaları olduğunu belirten Sarcan sözlerini “Ev sahipliğini yaptığı medeniyetlerin, binlerce yıllık uygarlıkların izlerini günümüze taşıyan, ülkemizin en önemli kültür mozağiyi olan Hatay’ımızın derneğini kurmaktan son derece mutluyuz. İnşallah ilerleyen günlerde güzel çalışmalara imza atacağız. İlk olarak internet sitesinin oluşturulması, yerel mülki amirleri ziyaret ve dernek konusunda bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştireceğiz.  Ocak ayı içinde derneğin resmi açılışını yapmak, nisan ayı içerisinde resepsiyon vermek, burs için kaynak oluşturmak gibi projelerimizi de uygulamaya aldık” diyerek açıklamasını sürdürdü.

Hatay kültürünü yaşatma ve tanıtma derneği olarak öncelikli hedeflerinin Hatay’ın her özelliğini Konya’da yaşamak ve tanıtmak olduğunun da altını çizen Başkan Abdurrahman Sarcan, konuşmasını “Daha önce de belirttiğim gibi amacımız bölgesel olarak etkileşimi arttırmak. Bizler Hatay’a gittiğimizde de Konya’nın elçiliğini yapıyoruz. Ayrıca burada çeşitli kurumlarda görev yapan birçok Hataylı bulunuyor. Mevlana diyarının daha güzel günler yaşaması ve gelişmesi için uğraş veren hemşerilerimiz, ikinci memleket olarak gördükleri Konya’da, böyle bir çalışma gerçekleştirmenin öneminin farkındalar. Ben bu vesile ile böylesi güzel bir kuruluşa önderlik eden  başta kurucu Başkan Emekli Astsubay Hüseyin Albayrak, Emekli  Bestami Uzunoğulları, Vakıfbank İç Anadolu Bölge Müdürü Ertuğrul Dağdelen, Emekli öğretmen Atıf Solak, Bilim-Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur Özalır, İşkur Müdürü Yılmaz Soylu, Danışmalık Şirket Yöneticisi Mehmet Oğul, Eğitimci Muti AY, Rumi Sigorta Acenta Sahibi Ali Halit Solak, Yaş Meyve Sebze İhracatçısı Tayfur İkizoğlu, DİPSOS Restoran İşletmecisi Süheyl Güler ve ismini sayamadığımız diğer hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Derneğimizin kapısı elbette ki yalnızca Hataylılara açık değil. Tüm vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Gerek Hataylı hemşerilerimizin gerekse Konyalı kardeşlerimiz bizzat bana 05069951716’ nolu telefondan ulaşabilirler. Ayrıca derneğimiz mensuplarından Ahmet Coşkun’la 0532798713’ten ve Botan Uzunoğulları’na 05325159211 nolu numaralardan irtibat kurabilirler. Bizler büyük bir aileyiz ve inşallah hemşerilerimizin teveccühü ile daha da büyüyeceğiz” diyerek tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04